Babysvømning styrker dit barns motorik

Et studie publiceret i foråret fra NORGES TEKNISK-NATURVITENSKAPELIGE UNIVERSITET dokumenterer, hvordan babysvømning giver bedre gribefærdigheder og balance. Effekten kan måles selv i 5-års alderen. Altså længe efter træningens ophør. Studiet omfattede 38 islandske børn, hvoraf halvdelen ‘trænede’  ca. 2 timer om ugen, mens kontrolgruppen ikke deltog. 2 timer ugentligt er lang tid, men islændinge er kendt for at bade ofte i landets mange naturlige varme kilder. Træningen stod på fra 2-3 måneders alderen og frem til 7 måneders alderen. En opfølgende test i 5 års alderen viste, at de børn, der havde svømmet, stadig havde en bedre balance og evne til at gribe efter ting.

Den originale pressemeddelelse kan læses på universitetets hjemmeside:  Baby swimming brings benefits 

Undersøgelsen er refereret i flere nyhedsmedier: