Fotografering

Copyright Erik Kamrath undervandsfotografen.dk

Copyright Erik Kamrath undervandsfotografen.dk

Du vil bebrejde dig selv, hvis du ikke får taget nogle billeder af din baby, der boltrer sig i vandet under babysvømningen! Selvom svømmehallerne i dag er meget bevidste om, hvilke personer der anvender kamera hvor og i hvilke situationer, tillader langt de fleste haller alligevel, at du tager billder af dig selv og din baby.

Det er naturligvis muligt at anvende en mobiltelefon med indbygget kamera eller dit normale kompakt-kamera, men kompaktkameraer med vandtæt kabinet er blevet mere almindelige og priserne er faldet de seneste år, så måske var det værd at overveje en sådan model. Af egen bitter erfaring ved jeg, hvor let normale kameraer går til når man både skal filme og tage hånd om småbørn. Når situationen kræver to hænder, ender kameraet altid i en eller anden beskidt lomme eller på jorden, og det tåler almindelige kameraer dårligt i længden. Vi valgte at købe et ‘outdoor’ kamera og det har vi ikke fortrudt!

I dag kan du få vandtætte kameraer for 1.000-1.500,- så merprisen er marginal i forhold til tilsvarende normale kameraer.

Fx leverer Canon et fint Canon IXUS 115 HS digital kamera inkl. undervandshus og læderetui. Dette lille, smarte digitalkamera med 28mm vidvinkelobjektiv, 4 x optisk zoom, giver mulighed for at optage video i fuld HD, samt alle de velkendte muligheder for at optage og redigere billeder. Altsammen i Canons dejlige, farvemættede billedkvalitet. Kameraet leveres med vandtæt hus og sort læderetui.

HS System giver dig mulighed for at fange øjeblikkets rigtige stemning uden brug af flash eller stativ. DIGIC 4-processorens høje ydeevne og højfølsomme billedsensor giver en fantastisk billedkvalitet.

Canon IXUS 115 HS har et 28mm vidvinkelobjektiv og 4x optisk zoom. Den store LCD-skærm med hærdet glas tilføjer styrke og giver en rigtig god synlighed.

Canon IXUS 115 HS kan optage højkvalitative film i Full HD 1080p-formatet ved 24 bps. Dynamic IS sikrer, at dine optagelser forbliver klare, mens filmoptagelse og en HDMI-tilslutning forebygger kvalitetstab ved afspilning på et HDTV.

Med funktionen High-speed Burst kan du indfange motiver i hurtig bevægelse. Eller du kan vælge at sætte bevægelserne ned i hastighed med Super Slow Motion Movie. Begge dele leverer dramatiske og anderledes måder at optage motiver på.

Movie Digest indfanger op til fire sekunder af handlingen, før der optages et billede, og sammenføjer alle klippene fra den samme dag til en enkelt VGA-film, som du kan føje til din fotosamling.

Eksperimenter med sjove effekter. Prøv f.eks. kameraets vidvinkeleffekt som genskaber forvrængningen fra et fiskeøjeobjektiv, eller legetøjskameraeffekten hvis du vil have billedet til at ligne et gammelt fotografi.

Undervandshus
Udforsk en verden af undervandsfotografering med det kompakte og lette vandtætte hus WP-DC310L, der muliggør optagelser på dybder ned til 3 m.
Specifikationer:

 • HS System (12,1 MP)
 • 28mm, 4x zoom. Optisk billedstabilisering
 • Slankt metalhus
 • 7,6 cm (3,0″) PureColor II G LCD-skærm
 • Full HD. Dynamic IS. HDMI
 • Smart Auto (32 scener)
 • High-Speed Burst og Super Slow Motion Movie
 • Movie Digest
 • Kreative optagelsesprogrammer
 • Undervandshus (Medfølger)

Medfølger:

 • Sort læderetui til opbevaring af dit Canon IXUS 115 HS. Størrelse: 10 x 6,5 x 3 cm
 • Vandtæt hus til at sætte uden på kameraet, så det kan bruges under vand.

Canon kameraet kan købes hos de fleste online butikker som fx Elgiganten, Redcoon.dk, Wupti.com osv.